”Kehosi on tiedostamaton mielesi” -Candace Pert-

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mieli heijastuu kehoomme, ja kehon kautta voimme päästä kosketuksiin niiden mielen tilojemme kanssa jotka olemme joutuneet kieltämään, tukahduttamaan tai joiden suhteen olemme olleet välinpitämättömiä. Näin myös esim. meihin kohdistuneiden odotusten suhteen.

Perinteinen lääketiede perustuu mekanistiseen ihmiskuvaan, jonka mukaan keho ja mieli toimivat erikseen. Tämä asettaa rajat esim. stressiin liittyviin sairauksien, kuten migreenin, kroonisen väsymyksen tai ärtyneen suolen oireyhtymän, hoitoon. Lisäksi tietenkin  myös ulkoiset olosuhteet, kuten vuorovaikutussuhteet sekä tietoisuus ja tunteet, muuttavat potilaan tilaa.

Onnellisuus, ja tyytyväisyys, jopa kosketus, voivat lievittää vaikkapa infektioita ja sydänsairauksia.

Ihminen on dynaaminen, muuttuva perustuen mm.  kemiallisiin viestinviejiin, neuropeptideihin, jotka kehon nesteiden kautta kuljettavat tietoa aivoista, immuunijärjestelmästä ja hermosoluista mieleen. Näin esim. pelon tunne voidaan esittää sekä abstraktina tunteena että konkreettisesti hormoniadrenaliinimyrskynä.

Oireen tai sairauden tarkoitus on osoittaa muutos tasapainotilassa.

Aivot eivät tunnista eroa kuvitellun ja oikean uhan välillä, kuitenkin se mitä saattaisi tapahtua, muuttaa kemiallista tilaa. Jos tämä tila toistuu usein, kehon kemia muuttuu immuunijärjestelmän osalta; keho on stressitilassa, ja kyky vastustaa bakteereja ja viruksia, laskee.

Röntgenkuvat ovat osoittaneet, että on olemassa hitaan tai vähäisen luustonkasvun aikoja, jotka vastaavat lapsen kokemia yksinäisyyden tai eristyneisyyden kausia. Ilman rakkautta keho alkaa sulkea itseään.

Ohion yliopiston tutkimuksessa ruokavalion suhteesta sydänsairauksiin kaneille syötettiin ruokaa, jossa oli runsaasti kolesterolia. Yhtä ryhmää lukuunottamatta kanien valtimoissa todettiin tukkeutumia. Poikkeavassa ryhmässä hoitaja oli kiintynyt kaneihin,  piteli ja silitti niitä ennen ruokintaa.

On vaikeaa käsitellä sitä mikä on itsessä kätkettyä.

Yksi tapa tutkia on punnita rehellisesti mitä jokin sairaus vaikuttaa elämääsi, on kuvitella että joku tulee luokse äkillisen parannuskeinon kanssa; miten elämäsi muuttuisi jos yhtäkkiä voisit olla täysin terve ilman ongelmia? Mitä se herättäisi sinussa?

Sana oire, symptom, tarkoittaa kreikan kielessä: sym = yhdessä ja piptein = kaatua. Häiriötekijät ovat saattaneet olla olemassa kauan kunnes ne ”kaatuvat yhteen” ja saavat aikaan oireet.

Oireita edeltänyt tila antaa meille informaatiota siitä mitä on saattanut vaistota, mutta minkä on ohittanut.

”Oireet ovat sanoja jotka ovat jääneet loukkuun kehoon. ” Jaques Lacan

 

Kirjoittaja Satu Vaarula, fysio -ja Rosen-terapeutti, lähteenä kirja  Kehosi paljastaa mielesi, Deb Shapiro

Tutustu myös  sivustooni:    http://hyvinvoi.net/rosenmenetelma.php

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s